Avtoplin je okolju prijazen in znižuje emisije škodljivih plinov


Varuj okolje in prihrani!

PIŠKOTKI: Avto-plin.eu za funkcionalnost strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.Več o uporabi piškotkov.

Novice

Vozili so se na plin, a državi niso plačali

Vozili so se na plin, a državi niso plačali

Author: Anonym/Monday, February 9, 2015/Categories: Novice

Rate this article:
No rating


Inšpektorji Fursa so vzeli pod drobnogled fizične osebe in pregledali dokumentacijo za obdobje med letoma 2011 in 2013 v 31 homologacijskih centrih, ki izdajajo potrdila o skladnosti za predelano vozilo.

Ko so te podatke primerjali še s carinskimi podatki, so ugotovili, da večina lastnikov osebnih vozil, registriranih v Sloveniji, ki so jih odpeljali na predelavo na plin v tretje države (največkrat na Hrvaška, v Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Makedonijo), ob vrnitvi v EU oziroma Slovenijo carini ni prijavila vgradnje plinske naprave.

Uvozne dajatve za plinske naprave niso bile plačane v 167 primerih. Furs je kršiteljem naknadno naložil plačilo v skupnem znesku 29.274 evrov in izrekel 76 prekrškovnih ukrepov, so navedli na spletni strani finančne uprave.
V tujini ni nujno cenejše

V upravi opozarjajo, da je fizična oseba oziroma lastnik vozila vgradnjo plinske naprave v vozilo, ki je bila opravljena v tretji državi, po vrnitvi v EU dolžan prijaviti carini in vložiti carinsko deklaracijo za sprostitev v prost promet. Pri tem je treba plačati uvozne dajatve za plinsko napravo in stroške montaže: obračunata se carina po stopnji 10 % in DDV po ustrezni stopnji, ki je določena v državi članici EU, v kateri se blago sprošča v prost promet.

Vir: http://www.zurnal24.si/

Print

Number of views (11909)/Comments (0)

Izračun cene predelave

Naročilo izračuna
Izračunajte prihranek goriva
Rezervirajte željeni termin
7

Zakaj Avtoplin

Manjša obraba mehanskih delov motorja in s tem daljša življenska doba.
Tišje in mirnejše delovanje motorja.
Avtomobil je zaradi zmanjšanja izpusta škodljivih emisij bolj ekološki.

5

Zakaj predelava

Predelava na plin omogoča daljše delovanje motorja. Gorivo je v primerjavi z drugimi mnogo čistejše. Ogromen prihranek - 50 % pri vožnji vozila.

s

Zakaj pri nas

Vgradnja pri nas poteka hitro, kvalitetno in cenovno ugodno.
Vsaka vgrajena komponenta avtoplina ima svoj certifikat. Vgrajujemo produkte priznanega proizvajalca VERSUSGAS.

8

Proizvajalec

Vgrajujemo plinske naprave priznanega poljskega podjetja VERSUSGAS. Vse komponente plinskega sistema so varne, ustrezajo vsem standardom in imajo ustrezne certifikate.

Večina vozil je predelanih na plin že v nekaj urah oziroma v enem dnevu!

Galerije predelanih avtomobilov na plin